The Importance of Nutrition (July 2nd, 2020)

Today the nutrition teacher, Ms. O, taught the junior high school students about healthy eating, as well as conducted a cooking class for the students to get a hands-on lesson about making healthy snacks. First, Ms. O gave a lecture about nutrition and snacking. She emphasized the importance of healthy eating, especially for the junior high school students who are still growing. She also taught them about the difference between empty calories, and good calories by showing them amounts of sugar and oil that are in snacks like soda and chips. Then she warned them about the diseases that come from eating too much sugar. Ms. O left them with three important things to bear in mind when it comes to snacking: the amount, when to eat them, and making healthy combinations.

 今日栄養教諭のO先生に中学生へ体によいおやつの食べ方について教えていただき,そして調理実習を行っていただきました。まずO先生に栄養とおやつについての講義をいただきました。健康的な食べ方の大切さを説明していただき,特にまだ成長過程にある中学生にとってすごく大切だそうです。炭酸飲料やポテトチップスなどのようなおやつに入っている砂糖と油の量を見せることを通して,給食とおやつのエネルギーについて教えていただきました。そして砂糖の過剰摂取が引き起こす病気について警告していただきました。量を決めて,食べる時間を決めて,そして組み合わせを考えるという,おやつの食べ方に関して心がけてほしいい3つのことを,最後に生徒に残していただきました。

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For the cooking portion of the lesson, the junior high school studentsattempted to cook a milk based mochi, and a dried sardine rice cracker. The students were split into two groups, and each group attempted to make each dish. They seemed to have a lot of fun learning how to make the healthy snacks. "Cooking is really cool." "It smells really good." In the end, both teams were able to make both dishes successfully, and lastly enjoyed the healthy snacks that they made themselves.

 講義のあと,生徒は,「牛乳くずもち」と「しらす干しのおせんべい」という健康によい食べ物を調理することに挑戦しました。生徒は2つのチームに分かれて,それぞれのチームは2つのおやつを料理することに挑みました。みんな楽しそうに作っていました。生徒が料理している間,「料理はとてもいいね」や「いいにおいがしているよ」という感想が聞こえてきました。最後的に,2つのチームは2つのおやつをうまく作ることができて,最後においしそうにそのヘルシーなおやつを食べました。

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Today's lunch: milk, fruit, a seaweed salad, milk bread roll, and a squash meat sauce soup

今日の給食:ミルク,果物,サラダ,ミルクパン,かぼちゃのミートソース

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このページは、口之島小中学校が2020年7月 2日 17:03に書いた記事です。

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