土曜日にもちつき大会がありました。地域の方を講師として招いて参加して頂きました。また,山海留学生の見学もあわせて行いました。新型コロナウイルス対策に十分配慮した形で,2班に分かれて作業を行いました。初めてもちつきをする児童生徒もいたようで,貴重な経験になったのではないでしょうか。
2020年もあっという間に残り1ヶ月となりました。良い年越しができるように,残り数日ですが,楽しく過ごしていきましょう。
Last Saturday we had our school's mochi making event. We invited a few of the villagers, and they came and helped us as mochi making instructors. A few study-abroad students came to visit our school, and they also took part in the mochi making. We took careful Covid-19 spread prevention precautions, and split the work into two groups. Some of our students pounded mochi for the first time at the event, becoming a very precious experience for them.
2020 has flown by, and with less than a month left to go, we hope to enjoy the remining days, and get ready to welcome in the new year.
今日の給食:ミルク,ナッツごぼう,むぎごはん,キムチ鍋
Today's lunch: milk, burdock and nuts, barley and rice, and a kimchi soup