調理実習(November 30th)

 今日の3・4時間目に中学部は,調理実習を行いました。実習では,さつまいも掘りで取れたさつまいもを使って,「スイートポテト」と「揚げない大学芋」を作りました。4人で行う初めての調理実習で,途中多くのハプニングもありましたが,終始楽しそうに取り組んでいました。味も美味しくできたようで,大成功の調理実習になったと思います。

 明日はマラソン大会を予定しています。自分の目標を達成できるように,しっかりと準備をしてほしいと思います。

Today for their 3rd and 4th period, the middle schoolers had a cooking practice lesson. For the lesson, the students made sweet potato cakes, and candied sweet potatoes using the sweet potatoes we picked in October. This was the first time for our four middle schoolers to cook together, and there were a few bumps along the way, but they worked happily from beginning to end. It seems like they were able to make delicious treats, so the cooking practice lesson was a big success.

Our school's marathon event is scheduled for tomorrow. We want our students to be fully prepared so that they can meet their goals.

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今日の給食:ミルク,果物(りんご),わかめサラダ,ポークカレーライス

Today's lunch: milk, an apple slice, a seaweed salad, and pork curry and rice

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このページは、口之島小中学校が2020年11月30日 15:30に書いた記事です。

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