焼きいも(November 25th)

 昨日小学2年生は,くちっこ園に行きました。さつまいも掘りで取れたいもを使い,焼きいもをしました。まずは,さつまいもをきれいに洗って,キッチンペーパーとアルミホイルで包みました。その後,事前に一緒に取りにいった落ち葉や枝を燃やしました。

 焼いてから,40分くらいで出来上がりました。最後にはみんなで美味しく食べました。とても良い思い出ができました。くちっこ園のみなさんありがとうございました。

Yesterday our 2nd grader went to our island's preschool. They grilled some of the sweet potatoes that we harvested last month with the students and staff there. First, they washed the potatoes well, then wrapped them in paper towels and aluminum foil. After that, using leaves and twigs they gathered together, they made a fire.

After setting them on the grill, it took about forty minutes for the grilled sweet potatoes to be finished. After taking them out of the fire, all that was left was to eat them! It was a good time for everyone. We'd like to give a big thanks to the preschool's students and staff for helping us with the sweet potato grilling.

2.JPG 1.JPG

4.JPG 3.JPG

6.JPG 5.JPG

8.JPG 7.JPG

今日の給食:ミルク,鶏の照り焼き,切り干し大根のサラダ,高菜ごはん,かきたま汁

Today's lunch: milk, teriyaki chicken, a shredded daikon salad, leaf mustard rice, and an egg soup

1125 Lunch.jpg

検索

この記事について

このページは、口之島小中学校が2020年11月25日 16:42に書いた記事です。

ひとつ前の記事は「マラソン大会試走(November 20th)」です。

次の記事は「地域に花を~ (November 27, 2020)」です。

最近のコンテンツはインデックスページで見られます。過去に書かれたものはアーカイブのページで見られます。

カテゴリ

月別 アーカイブ