今日の1時間目に中学生は理科の授業でイカを解剖しました。イカは児童生徒の保護者の一人が提供してくださいました。イカの外側の体を調べてから,生徒は解剖して,内臓も調べました。それからイカの解剖学のスケッチを描きました。調べたあと,残すはイカを調理することでした。生徒はバーターと醤油で炒めて,イカをおいしくいただきました。
Today for their first period, the middle school students dissected a squid for their science class. It was given to the school by one of the parents of the students. After examining its outer body, one of the students cut it open, and the students examined its internal organs. Then the students drew a sketch of the anatomy of the squid. After studying it, all that was left was to cook the squid! The students cooked it in butter and soy sauce, and enjoyed cooked squid.
今日の給食:ミルク,白菜サラダ,マグロのケチャップ炒め,米粉パン,クラムチャウダー
Today's lunch: milk, a napa cabbage salad, tuna cooked in ketchup, rice bread, and clam chowder